Pizza Dominium

 

Pizza Dominium

 

Tipuri de pizza

2014-06-13

Succesul pizzei este datorat, in parte, gustului delicios care aproape ca da dependenta, retetei usor de preparat, suflului italienesc, dar si posibilitatii de a o personaliza potrivit preferintelor fiecarui gurmand. 
Asa se face ca unii dintre noi am simtit nevoia sa cerem extra topping de ciuperci, de ansoa sau de chilli peppers. Romanii sunt oarecum traditionali in ceea ce priveste ingredientele de pe pizza, insa, daca rotim globul, gasim cateva ingrediente pe care nu le-am manca niciodata combinate,si, cu atat mai mult pe aceeasi pizza.

Americanii prefera bacon, coaste, carne de hamburger si chiar hot-dogi pe pizza.
In Londra, britanicii experimenteaza pizza cu chips-uri de ciocolata crocanta si crema proaspata de branza sau frisca. Tot aici, celebrul English Breakfast devine English Pizza Breakfast. Nu e nevoie sa va descriem ingredientele, nu?
In Australia, pentru ca e “supraproductie” de aligatori, emu si canguri, adesea acestia ajung pe farfuriile locuitorilor si chiar pe blatul de pizza.


In Roma se consuma cea mai scumpa pizza din lume, facuta din ingrediente de vita nobila: blat dospit cu sampanie Dom Perignon, somon afumat scotian, raci marinati in coniac, caprioara medalion, prosciutto si otet balsamic cu vechime. Peste acest amestec in valoare de peste 2.000 E, se adauga topping de caviar si cereale aurite de 24 de karate. (Si noi care ne gandeam ca italienii gatesc numai dupa retetele originale..?)


Exista si pizza mov, nu doar aurie. Chef-ul Nicholas Stefanelli de la Bibiana (Washington, SUA) a preparat o pizza cu cerneala albastra de caracatita.


Desi ati fi indreptatiti ca o ingredientul curry potoleste doar poftele indienilor, iata ca si suedezii au gusturi bizare: pizza cu banane, curry, branza si muschi afumate si, din nou, curry.


In Florida, piciorusele de broasca delimiteaza exact o felie de pizza. La fel ca si australienii, locuitorii Floridei se aprovizioneaza cu marfa proaspata din cea mai apropiata balta.. Au de unde alege!


Dar voi, ce topping-uri preferati? Care este placerea voastra nevinovata?

 

Gusto Dominium

  • 4 restaurante în România, cu specific italian
  • Pizza, paste, supe, fel principal, salate, prăjituri, băuturi reci și calde

Informatii suplimentare

  • Livrări acasă ori la birou
  • Comanda online sau prin telefon
  • Plata prin card, inclusiv la livrare
  • Acceptăm bonuri de masă Cheque Dejeuner și Ticket Restaurant
             
  Facebook Google+ YouTube Instagram Pinterest
 

Restaurantele Dominium

Bucuresti Cotroceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Obor (delivery), Bucuresti Plaza