Pizza Dominium

 

Pizza Dominium

 

Mirodeniile - informatii elementare

2013-08-07

Condimentele incanta simturile si dau extra-savoare oricarui tip de mancare. Insa, uneori, gasirea ierburilor potrivite felului de mancare pe care il gatim, poate duce la o nepotrivire a gusturilor si un refuz din partea papilelor gustative (sa nu mai spunem de mesenii pentru care gatim :).

Asadar, iata un ghid elementar de folosire a mirodeniilor:


Mararul

Cel mai adesea, este recomandat ca el sa intre in compozitia sosurilor, a preparatelor din peste si, mai ales, a muraturilor.

Maghiranul

Este o planta puternic aromata si este de preferat sa fie consumata in stare naturala, nu uscata. Recomandam folosirea maghiranului in amestec cu ulei de masline pentru carne rosie (in deosebi vita si miel), gatita pe gratar si la cuptor.

Salvia

Folositi ramurele intregi de salvie pentru friptura de porc sau adaugati-o in supa de usturoi pentru savoare mai intensa.

Cimbrul

Cimbrul este o planta atat de versatila, incat o puteti folosi fara gres si in ceaiuri, salate, sosuri, ori pe carnuri rosii sau albe (daca pana acum nu ati incercat sa gatiti fructe de mare cu cimbru, ar fi cazul sa o faceti :)

Tarhonul

Nu este o planta foarte cunoscuta, poate si din cauza aromei sale speficice si puternice, agreata doar de un numar restrans de gurmanzi. Cea mai reusita asociere a tarhonului este in combinatie cu rosiile sau cu puiul. Planta se usuca greu si este recomandat oricum sa o folositi in stare naturala.

Rozmarinul

Va recomandam folosirea rozmarinului pentru cartofii taranesti sau chiar cei prajiti, in amestec cu cativa catei de usturoi. Iar daca va plac burgerii de casa, aceeasi combinatie de plante va ademeni toti vecinii la gratar :)

Menta

Desi o folosim doar in ceaiuri si rareori ca element decorativ la inghetata, menta se preteaza foarte bine salatelor de fructe, unui dressing cu iaurt pentru somon sau chiar cocktail-urilor. Mojito va spune ceva? :)

Busuioc

Atunci cand cumparati busuioc, o parte pastrati-o pentru a dormi cu ea sub perna (fetele stiu de ce), iar cealalta adaugati-o mancarurilor chiar inainte de a le lua de pe foc. Noi o folosim la sosurile rosii si, in combinatie cu uleiul de masline, la sosul Pesto.

Patrunjel

Nelipsit din supa de galuste, dar atat de bun in salate de radacinoase (telina, morcov), ori alaturi de fructe de mare.

Coriandru

Cel putin la fel de aromat si de deosebit pe cat tarhonul, a carui savoare insoteste cu succes mancarea iute, preparata cu chilli, boia etc.

 

Gusto Dominium

  • 7 restaurante în România, cu specific italian
  • Pizza, paste, supe, fel principal, salate, prăjituri, băuturi reci și calde

Informatii suplimentare

  • Livrări acasă ori la birou
  • Comanda online sau prin telefon
  • Plata prin card, inclusiv la livrare
  • Acceptăm bonuri de masă Cheque Dejeuner și Ticket Restaurant
             
  Facebook Google+ YouTube Instagram Pinterest
 

Restaurantele Dominium

Bucuresti Cotroceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Obor, Bucuresti Titan, Ploiesti, Bucuresti Mega Mall, Bucuresti Plaza